Křížová cesta se sv. Anežkou českou a mše svatá

02.02.2013 20:08

V pátek 1.3.2013 tě zveme na křížovou cestu se sv. Anežkou českou. Začátek křížové cesty bude 1 16:30 hodin. Po křížové cestě bude následovat mše svatá za Boží pomoc a požehnání pro členy našeho oddílu.

Ježíši Kriste, Synu Boží, Vykupiteli náš! Tebe, kříž za nás nesoucí, chceme nyní doprovázet na Kalvárii v duchovním sjednocení se svatou Anežkou Přemyslovnou.

    Naplnění prosebnou touhou, aby ona, hvězda svítící pod křížem, pomáhala nám porozumět poselství Tvého kříže tak, jak ona mu porozuměla. Příjmout ho tak, jak ona ho přijala. A v záři, Tvé a Anežčiny sebeobětující lásky osvojit si poznání, že podobně jako život Tvůj a její, i život náš má být námi naplňován tak, abychom nic neprožívali, aniž bychom Ti vše dobrovolně neobětovali. A neviděli, že v lidech, kteří každodenně trpí a umírají v našem okolí, ty sám pokračuješ ve své oběti za spásu světa.

    Ježíši nauč nás poznávat sladkost tohoto svého jha a vítězství těch, kteří se takto na své pozemské cestě proměnili v Tvé živé stíny, v Tvůj "veraikon" - "pravý obraz". 

—————

Zpět